Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πηγές Άγκυρας: Ο Γιλντιρίμ υπέβαλε την παραίτηση του στον Ερντογάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την παραίτηση του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει υποβάλει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δημοψήφισμα της Τουρκίας, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Άγκυρα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πληροφόρησε τον Ερντογάν ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το αξίωμα του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η νέα κίνηση του Γιλντιρίμ έρχεται την στιγμή που συζητείται στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο η επικείμενη επιστροφή του Ερντογάν στην ηγεσία του κόμματος του. Επίσης, κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης εκφράζουν προβληματισμό για την εκλογική απόδοση της ηγεσίας του Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ ανακοινώνοντας την πρόθεση του για παραίτηση από την ηγεσία του ΑΚΡ διευκρίνισε στον Ερντογάν ότι με την αναθεώρηση του συντάγματος πλέον δεν υπάρχουν εμπόδια που χωρίζουν τον ίδιον από το ΑΚΡ.

Αυτή την ώρα, στην Άγκυρα συζητείται το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ερντογάν στην αρχηγία του ΑΚΡ τον επόμενο μήνα, με ένα έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Την ίδια ώρα, συζητείται και ένα άλλο σενάριο. Σύμφωνα με κάποια κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της νέας νίκης στις εκλογές του 2019, η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί μια ώρα αρχύτερα στους κόλπους της στελέχη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Πηγή: kathimerini

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε