Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Πιο σπάταλη κι από τον Αλογοσκούφη η Λαγκάρντ!»

«Πιο σπάταλη κι από τον Αλογοσκούφη η Λαγκάρντ!»

Τα έσουρε για τα καλά στην Κριστίν Λαγκάρντ ο «μέντοράς» της Τιερί Μπρετόν για το… φάουλ να προσβάλει τους Έλληνες. Και την είπε χειρότερη κι από τον Αλογοσκούφη!

Από τη στιγμή που η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «κούνησε το δάχτυλο» στους Έλληνες γιατί δεν πληρώνουν –όπως είπε- τους φόρους τους, τα σχόλια εις βάρος της κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Και το κυριότερο ερώτημα ήταν: «με ποιο δικαίωμα δίνει μαθήματα όταν κατά τη δική της θητεία στο υπουργείο οικονομίας δεν είχε καλύτερα αποτελέσματα στη Γαλλία».

Και δεν είχε καλά αποτελέσματα ως υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ο προκάτοχος και «μέντορας» της Τιερί Μπρετόν. «Η Κριστίν Λαγκάρντ δημιούργησε κατά τη θητεία της, πλέον των 9.000 ευρώ χρέους ανά Γάλλο πολίτη, που ήταν περισσότερο από τις 8.600 ευρώ ανά Έλληνα, που δημιούργησε ο πιο σπάταλος υπουργός, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Να λοιπόν, που για λόγους διακυβέρνησης χάνουμε τη νομιμοποίησή μας να δίνουμε μαθήματα. Ας μας κάνουν τη χάρη, λοιπόν, ν’ αφήσουν την Ευρώπη να λύσει τα προβλήματά της μόνη της. Το ΔΝΤ δεν έχει να παρεμβαίνει στην Ευρώπη», τόνισε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1.

« Το ΔΝΤ δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην Ευρώπη» και «είναι λάθος να τοποθετούνται πολιτικοί στη διεύθυνσή του», δήλωσε σήμερα στο ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομίας (2005- 2007) Τιερί Μπρετόν, ο οποίος επέκρινε τις πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Λαγκάρντ πως με την παρέμβαση της, ουσιαστικά βοήθησε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις! «Σε μια εκλογική εκστρατεία από την οποία εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας και από την οποία, επίσης, εξαρτάται το ευρώ και η Ευρώπη, δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε, ας αφήσουμε τους Έλληνες να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ήμουν ικανοποιημένος βλέποντας ότι, πριν την παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ, τα κόμματα που μπορούν να κυβερνήσουν ανέβαιναν στις σφυγμομετρήσεις. Μετά την καταστροφική συνέπεια των δηλώσεων, είδαμε ότι τα ακραία κόμματα ανέβηκαν….Δεν θα πρέπει να ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε μια δεδομένη εποχή και σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, θεωρώ ότι δεν ταιριάζει σήμερα για την Ευρώπη. Με άλλα λόγια εάν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας, θα πρέπει να το επιδιώξουμε μόνοι μας».

«Θεωρώ ότι είναι λάθος το να τοποθετούνται πολιτικοί στη Διεύθυνση του ΔΝΤ. Ένας πολιτικός παραμένει πολιτικός για όλη του τη ζωή, κουβαλάει την ιστορία ( της πολιτικής του δράσης) που δεν ξεχνιέται. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι βεβαίως οι Ελληνες θα προσωποποιήσουν το ΔΝΤ και αυτό είναι επικίνδυνο», πρόσθεσε.

Ο Τιερί Μπρετόν ήταν επικεφαλής του υπερυπουργείου Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας από το 2005 έως το 2007. Θεωρείται ότι υπήρξε « δάσκαλος»για την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στην πολιτική, στο εξωτερικό εμπόριο (2005-2007). Το 2007, μετέβη στις ΗΠΑ ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οπότε η Κριστίν Λαγκάρντ ανέλαβε υπουργός Οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαγκάρντ: Λυπάμαι πολύ για όσα είπα και προσέβαλαν του πολίτες της Ελλάδας

“Πήρα το μάθημά μου” είπε η Λαγκάρντ – Ζήτησε συγγνώμη από το ΔΝΤ, όχι από την Ελλάδα

Ολάντ:Δεν μίλησε σωστά η Λαγκάρντ

Σκληρό καρφί Ολάντ στη Λαγκάρντ για τα περί Αφρικής

Τα “έψαλαν” στη Λαγκάρντ μέσα στο ΔΝΤ για τη σύγκριση της Ελλάδας με την Αφρική

«Η Λαγκάρντ βοηθάει τον Τσίπρα»

Άκουσε και τα… «γαλλικά» της η Λαγκάρντ!

Κοίτα ποιος μιλάει! – Ούτε ευρώ δε δίνει για φόρους η Κριστίν Λαγκάρντ – 380.959€ το χρόνο ο μισθός της

Ακόμη και η Guardian εξαπολύει επίθεση στην… Λαγκάρντ

”Χαστούκι” του Ολάντ στην Λαγκάρντ

“Παίρνει πίσω” όσα είπε για την Ελλάδα η Λαγκάρντ!

Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους ‘Ελληνες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε