Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πίστη Νετανιάχου στην επανέναρξη των συνομιλιών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εκτίμησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματος Λικούντ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκρινε ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς έχει την πρόθεση να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι ίσως επαναρχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, την προσεχή Δευτέρα, ο Ισραηλινός ηγέτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αίγυπτο για να έχει συνομιλίες με τον Χόσνι Μπουμπάρακ. Η επανάναρξη των συνομιλιών για το Μεσανατολικό θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στο μεταξύ, την Τρίτη δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινών διαδήλωσαν ειρηνικά στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο οσονούπω επί τετραετία (από τις 25-06-06) δεκανέας Γιλάντ Σαλίτ, που κρατείται επί σχεδόν τέσσερα χρόνια (25/06/2006) όμηρος από τη Χαμάς.

Παράλληλα, διοργανώθηκε διαδήλωση και κοντά στο Τελ Αβίβ, στο Ρισόν λε Τζιόν, όπου ο πατέρας του δεκανέα, Νόαμ Σαλίτ απευθυνόμενος στους διαδηλωτές χαρακτήρισε την κυβέρνησή Νετανιάχου «ανίκανη» να θέσει ένα τέρμα στην πολύχρονη ομηρία του 23χρονου δεκανέα. «Με σιωπή απαντά ο γιος μου στην κραυγή-διαταγή των ανωτέρων του, “πολέμησε για το Ισραήλ”» τα λόγια του Νόαμ Σαλίτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε