Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

“Πιθανοί θάνατοι” στο ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας

REUTERS
Για πιθανούς θανάτους ανάμεσα στους 29 παγιδευμένους μεταλλωρύχους κάνουν λόγο τα συνεργεία διάσωσης. Σήμερα μπαίνει μέσα στο ορυχείο ρομπότ κάμερα!
Τα συνεργεία διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία κάνουν λόγο για “πιθανούς θανάτους” ανάμεσα στους 29 μεταλλωρύχους που έχουν παγιδευτεί εδώ και τρεις ημέρες στο ορυχείο Pike River μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
 
“Παραμένουμε αισιόδοξοι, διατηρούμε τις ελπίδες μας, αλλά προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας να υπάρχουν νεκροί”, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας Γκάρι Νόουλς.
 
Ο διευθυντής του ορυχείου Πίτερ Ουίτολ φάνηκε λιγότερο αισιόδοξος από τον πρωθυπουργό της χώρας για τις πιθανότητες να έχουν επιζήσει οι μεταλλωρύχοι.
 
“Στην πραγματικότητα δεν έχουν νέα από κανένα από τότε που δύο εργάτες κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια. Για τις οικογένειες, η κατάσταση δυσκολεύει όσο περνούν οι ώρες”, επισήμανε ο ίδιος.
 
Ο νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κι τόνισε νωρίτερα πως σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, υπάρχει οξυγόνο στο ορυχείο και ότι υπάρχουν πιθανότητες οι μεταλλωρύχοι να είναι ζωντανοί.
 
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να μπει στον χώρο ένα ρομπότ κάμερα που θα δείξει τι γίνεται τελικά κάτω από την γη και σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι ανθρακωρύχοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε