Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

«Πλαστογράφος και ψεύτης» ο Γκαλμπρέιθ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε «πόλεμο» με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η λεκτική διαμάχη του προέδρου του Αφγανιστάν με τον πρώην αναπληρωτή απεσταλμένο του ΟΗΕ στη χώρα, Πέτερ Γκαλμπρέιθ!

Την Τρίτη, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι διανοητικά ανισσόροπο και ναρκομανή και σήμερα πήρε την «απάντησή» του. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου χαρακτήρισε τον Γκαλμπρέιθ πλαστογράφο και ψεύτη.

«Είναι πλαστογράφος και ψεύτης, και τέτοιες είναι και οι τελευταίες του δηλώσεις. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις πρόσφατες παρατηρήσεις του, ως απόδειξη ότι όλα όσα έχει πει μέχρι σήμερα για το Αφγανιστάν και τις αφγανικές εκλογές είναι ένας ιστός από ψέματα», τόνισε ο Σιαμάκ Χιράουι.

Και όλα αυτά ενώ οι σχέσεις του Καρζάι με τις ΗΠΑ διέρχονται κρίση, καθώς ο πρώτος έστρεψε τα βέλη του και προς την Ουάσιγκτον, κατηγορώντας την πως αναμειγνύεται στις υποθέσεις της χώρας του. Ο Γκαλμπρέιθ, Αμερικανός διπλωμάτης, αποπέμφθηκε από τον ΟΗΕ μετά από μια έντονη διαφωνία σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος της εκλογικής νοθείας και τον βαθμό της πίεσης που θα έπρεπε να ασκηθεί στις αφγανικές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε