Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Πλεκτάνη ή φαντάσματα; Ήταν θύμα πολιτικής συνωμοσίας ο Στρος Καν;

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ήρθε να… ταράξει τα νερά και να επαναφέρει στο φως όσα έγιναν το βράδυ της 14ης Μαΐου στη σουίτα του Sofitel της Νέας Υόρκης ανάμεσα στον Στρος Καν και τη Ναφισάτου Ντιαλό.

Τι είπε λοιπόν ο Έντουαρντ Επστάιν, δημοσιογράφος που ερεύνησε την υπόθεση Στρος Καν και παρουσίασε τις απόψεις του στο περιοδικό New York Review of Books; Ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται η γαλλική κυβέρνηση, που ήθελε να τον βγάλει μια και καλή από την κούρσα για το χρίσμα ενόψει των εκλογών του 2012. Και ότι είχε και συνένοχο τον επικεφαλής ασφαλείας του ξενοδοχείου…

Φυσικά και οι δυο πλευρές διέψευσαν τα πάντα. Ο Κλοντ Γκεάν, υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί, απέρριψε τις κατηγορίες για “συνωμοσία” εναντίον του Στρος Κα και μίλησε για γελοίες και αβάσιμες κατηγορίες.

Ο Επστάιν αποκάλυψε λεπτομέρειες από όσα συνέβησαν στις 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο, όπως την “εξαφάνιση” ενός τηλεφώνου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι κάποιοι θέλησαν να βλάψουν τον Στρος Καν για να υποσκάψουν την υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να κάνει λόγο για “πολιτική” συνωμοσία.

«Θα έλεγα ότι μιλάμε για φαντάσματα. Διάβασα το άρθρο του Επστάιν. Τι λέει; Ότι ο Στρος-Καν έχασε το τηλέφωνό του. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει συνωμοσία, ας κάνει μήνυση (…) κι ας σταματήσουμε με τις φήμες και τις υποθέσεις», είπε ο Γκεάντ.

Ο δημοσιογράφος έγραψε ότι το πρωί της 14ης Μαΐου μια φίλη του Στρος Καν τον προειδοποίησε ότι κάποιος υπέκλεπτε τα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου του και ότι ένα από αυτά τα μηνύματα έφτασε στο κόμμα UMP. Το τηλέφωνο αυτό χάθηκε και σύμφωνα με τον Επστάιν προφανώς το απενεργοποίησαν στο Sofitel.

Ένα άλλο παράξενο στοιχείο είναι ότι μια από τις κάμερες ασφαλείας του Sofitel κατέγραψε τον τεχνικό διευθυντή του ξενοδοχείου και ένα άλλο άτομο να εκφράζει θορυβωδώς τη χαρά του, επί τρία λεπτά, αμέσως μόλις άκουσε την αφήγηση της Ναφισατού Ντιαλό για την επίθεση που είχε δεχτεί. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι έχει δει το βίντεο.

Το ξενοδοχείο παραδέχτηκε ότι μπορεί να έχει καταγραφεί μια τέτοια σκηνή, που όμως διάρκεσε μόλις 8 δευτερόλεπτα και επιπλέον οι δύο υπάλληλοί του «διαψεύδουν κατηγορηματικά πως η συνομιλία τους έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Στρος-Καν».

Ανέφερε επίσης ότι δεν ενεπλάκη στην υπόθεση κανένας άλλος πελάτης του που να έμενε σε γειτονικό δωμάτιο στο οποίο, σύμφωνα με τον Επστάιν, “πηγαινοερχόταν” η Ντιαλό για αδιευκρίνιστους λόγους.

Τι λέει ο ίδιος ο Στρος Καν για όλα αυτά; «Κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο όταν ρωτήθηκε για τα άρθρα του Επστάιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στρος-Καν: Με κατέστρεψαν με “πειρατεία” σε κινητό μου

«Κάναμε όργια με τον Στρος Καν» – Δυο πόρνες… εξομολογούνται

Ο Στρος Καν «πρωταγωνιστής»… πορνό!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε