Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πλημμύρες στην Αυστραλία – Εκκενώνονται περιοχές

REUTERS
Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στην ανατολική Αυστραλία, όπου πολλές πόλεις έχουν κατακλυστεί από τα νερά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή.
Για ορισμένες περιοχές οι πλημμύρες αυτές είναι η χειρότερη καταστροφή που έχει σημειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια, όπως για τα χωριά Τσιντσιλά, Ντάλμπι και Θίοντορ, που αποκόπηκαν από την υπόλοιπη χώρα επί δύο ημέρες. Οι αρχές απομάκρυναν πολλούς από τους κατοίκους με ελικόπτερα.
 
Μολονότι η βροχή έχει σταματήσει κατά τόπους, τα νερά δεν δείχνουν ακόμη να υποχωρούν.
 
“Θα φτάσουν τεράστιες ποσότητες νερού και πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, αφού δεν ξέρουμε το πότε θα γίνει αυτό”, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Κουίνσλαντ, Μπρους Γκρέιντι.
 
Αρκετές περιοχές κηρύχθηκαν ζώνες φυσικής καταστροφής, κάτι που επιτρέπει στην αστυνομία να απομακρύνει υποχρεωτικά όσους αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
Στη Νέα Νότια Ουαλία, στα νότια του Κουίνσλαντ, έχουν καταστραφεί πολλοί δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν. Την Δευτέρα η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τρεις νεαρούς οι οποίοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα 30 χιλιόμετρα που τους χώριζαν από το Μπρισμπέιν πάνω σε πλαστικά, φουσκωτά στρώματα — ένα εγχείρημα που χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς “ανόητο και επικίνδυνο”. Πάντως οι νεαροί, ηλικίας 17 και 18 ετών, είχαν καταφέρει να διατρέξουν το μισό της απόστασης όταν η αστυνομία ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε