Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πλησιάζει η ήττα της Αλ Κάιντα”

Η “στρατηγική ήττα” της αλ Κάιντα πλησιάζει, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, ο οποίος πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν.

“Είμαι πεπεισμένος πως η στρατηγική ήττα της αλ Κάιντα πλησιάζει”, τόνισε ο πρώην διευθυντής της CIA.

“Μιλάμε για 10 ως 20 ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που βρίσκονται ανάμεσα στο Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία και την αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi). Αν τους συλλάβουμε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να νικήσουμε την αλ Κάιντα από στρατηγικής πλευράς”, υπογράμμισε.

“Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να νικήσουμε την αλ Κάιντα και ελπίζω να μπορέσω να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου σε αυτό, προφανώς σε συνεργασία με την παλιά μου υπηρεσία”, πρόσθεσε ο Πανέτα.

“Τώρα είναι η στιγμή να εκμεταλλευτούμε αυτό που συνέβη στον Οσάμα μπιν Λάντεν και να τους πιέσουμε. Γιατί θεωρώ πως αν συνεχίζουμε τις προσπάθειες θα μπορέσουμε πραγματικά να εξαλείψουμε την απειλή της αλ Κάιντα”, τόνισε.

Ο Πανέτα δεν θέλησε να αποκαλύψει όλα τα ονόματα των στελεχών της οργάνωσης, απλώς ανέφερε αυτό του ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι, ηγέτη όλων των οργανώσεων στην Υεμένη που συνδέονται με την αλ Κάιντα και του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, για τον οποίον πιστεύει πως ζει στις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν.

Στο Αφγανιστάν ο Πανέτα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και θα συζητήσουν τη μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις.

“Το κλειδί της επιτυχίας στο Αφγανιστάν είναι μια επιτυχημένη μεταβίβαση”, κατέληξε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε