Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πνίγεται” η βορειοδυτική Ιταλία από την κακοκαιρία – Δείτε βίντεο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους εννιά άνθρωποι και πολλοί ακόμη αγνοούνται. Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Σε πολλές περιοχές των περιφερειών της Λιγουρίας και της Τοσκάνης, με πρωτεύουσες την Γένοβα και την Φλωρεντία, χείμαρροι και ποταμοί υπερχείλισαν από τις αδιάκοπες νεροποντές, διεκόπη η πρόσβαση στους αυτοκινητόδρομους και πολλά τραίνα παρέμειναν εντός των σιδηροδρομικών σταθμών.

Στην κωμόπολη Μποργκέτο Βάρα έχασαν την ζωή τους τρία άτομα από πνιγμό ενώ το σύνολο των κατοίκων απομακρύνθηκε. Προσωρινά καταλύματα, στήθηκαν στο τοπικό κλειστό γυμναστήριο. Έξω από την πόλη Μάσα Καράρα, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή, μέσα στο αυτοκίνητό της, το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά. Πέντε μικρές γέφυρες κατέρρευσαν εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης ανόδου της στάθμης του νερού στον ποταμό Μάγκρα.

Η πρόσβαση στην παραθαλάσσια περιοχή Τσίνκουε Τέρε, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, είναι εφικτή μόνο με τραίνο ή από τη θάλασσα. Στο χωριό Μοντερόσο, 2.000 άνθρωποι παραμένουν απομονωμένοι: δρόμοι έχουν κλείσει από νερά και λάσπες και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

«Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες, οι περιοχές αυτές έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, χωρίς τρόφιμα και με εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν», μεταδίδει η Rai.

Σήμερα το πρωί, το κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε σε όλους τους κεντρικούς νομούς της χώρας, με βροχοπτώσεις και στην ιταλική πρωτεύουσα. Η πολιτική προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή, αφού και πριν από έξι μέρες υπήρξαν προβλήματα από τη βροχή στην «αιώνια πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Ιταλία – 3 νεκροί από την ισχυρή νεροποντή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε