Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πνίγεται στο αίμα η Συρία – Πάνω από 50 οι νεκροί

Πνίγεται στο αίμα η Συρία – Πάνω από 50 οι νεκροί

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε σήμερα στο προάστιο Τζαραμάνα της Δαμασκού, την ίδια ώρα που οι αντάρτες κατέρριπταν άλλο ένα πολεμικό αεροσκάφος –το δεύτερο μέσα σε διάστημα 24 ωρών– και αιχμαλώτιζαν έναν από τους πιλότους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας, ανέφερε ότι από την επίθεση στην Τζαραμάνα σκοτώθηκαν 54 και τραυματίστηκαν 120 άνθρωποι. Στο προάστιο αυτό κατοικούν κυρίως Δρούζοι και χριστιανοί.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του έκανε λόγο για “επιθέσεις αυτοκτονίας” που διέπραξαν οι “τρομοκράτες” — όρος με τον οποίο χαρακτηρίζονται οι αντάρτες. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών οι νεκροί ανέρχονται στους 34 και οι τραυματίες στους 83.

Η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε κοντά σε ένα βενζινάδικο. Η πρόσοψη ενός κτιρίου αλλά και δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γύρω περιοχή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις 6:30 το πρωί.

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα πάντως είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν οι ισλαμικές οργανώσεις.

Νωρίς το πρωί, οι αντάρτες κατέρριψαν άλλο ένα μαχητικό αεροσκάφος, στα βορειοδυτικά της χώρας, και έπιασαν αιχμάλωτο έναν από τους πιλότους του, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Το πολεμικό αεροσκάφος, τύπου MiG ή Sukhoi, συνετρίβη σε έναν ελαιώνα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την κοινότητα Τουρμανίν, στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, κοντά στη βάση Σέιχ Σουλεϊμάν η οποία πολιορκείται από τους αντάρτες και θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λουτρό αίματος στη Δαμασκό, 34 νεκροί σε βομβιστική επίθεση (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε