Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πνίγηκε το Ρίο! – 50 οι νεκροί

Πνίγηκε το Ρίο! – 50 οι νεκροί

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Ρίο ντε Τζανέϊρο χθες το βράδυ

είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 50 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και να προκληθεί χάος στο κρατίδιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου πολλές περιοχές πλημμύρισαν, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μην επιχειρήσουν να πάνε στο κέντρο της πόλης η πρόσβαση στο οποίο είναι αδύνατη εξαιτίας των τεράστιων μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από 17 ώρες συνεχών βροχοπτώσεων, έχουν αναφερθεί στις αρχές 9 θάνατοι στη πόλη Σάο Γκονσάλο και 14 στη πόλη Νιτερόι, δύο πόλεις στο κόλπο του Ρίο και 26 θάνατοι στην πρωτεύουσα Ρίο ντε Ζανέϊρο που έχει πληθυσμό 16 εκατομμύρια κατοίκους.

Πολλά αυτοκίνητα εγκαταλήφθηκαν στους δρόμους αφού κατακλύστηκαν από τα νερά και ακινητοποιήθηκαν, ενώ εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους που βρίσκονται μποτιλιαρισμένα στους δρόμους. Πολλές σήραγγες έχουν πλημμυρίσει, ενώ τα σχολεία στην πλειοψηφία τους παραμένουν κλειστά σήμερα. 

Το αεροδρόμιο του Ρίο για εσωτερικές πτήσεις Σάντος Ντουμόντ έκλεισε χθες το βράδυ για δύο ώρες,αλλά σήμερα άνοιξε και πάλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε