Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποδοπάτησαν 62χρονο μέχρι θανάτου και καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλακή – Συγκλονιστικό βίντεο

Το αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, όταν τρεις, μεθυσμένες, έφηβες επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια σε 62χρονο ομοφυλόφιλο.

Η 19χρονη σήμερα Ρούμπι Τομας, η φίλη της Τζόελ Αλεξάντερ και η Ρέιτσελ Μπερκ ποδοπάτησαν, ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, τον ομοφυλόφιλο δημόσιο υπάλληλο Ίαν Μπέινχαμ. Η δολοφονία σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009. Ο Μπέινχαμ πέθανε 18 ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο πως η Τόμας έβριζε με ρατσιστικά σχόλια τον 62χρονο κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Άλλη μάλιστα κατέθεσαν πως αφού έριξαν και κώτσησαν τον άτυχο άνδρα, άρχισαν να γελούν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν σταγόνες από το αίμα του στην τσάντα και τα παπούτσια που φορούσε η Τόμας όταν τον κλωτσούσε. Η νεαρή καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών ενώ η φίλη της, Τζόελ Αλεξάντερ, σε φυλάκιση έξι ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Αλεξάντερ είχε χτυπήσει τον Μπέινχαμ με γροθιές, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

“Οι δύο έφηβες άρχισαν τότε να ποδοπατούν και να κλωτσούν τον Ίαν στο κεφάλι και στο στήθος ενώ εκείνος κειτόταν αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο και λόγω του σοβαρού τραύματος που υπέστη στο κεφάλι έπαθε σπασμούς”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί άλλη μια κοπέλα, η 18χρονη Ρέιτσελ Μπερκ, η οποία έχει καταδικαστεί από άλλο δικαστήριο σε φυλάκιση δύο ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε