Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ποια Συρία; Ο Τραμπ έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχολείται! [pics, vid]

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Δάσκαλε που δίδασκες… Δεν είναι η πρώτη φορά που η φράση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά κάθε φορά, έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Πριν από καιρό, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητούσε από τον Μπαράκ Ομπάμα να μην επιτεθούν οι ΗΠΑ στη Συρία. Μερικούς μήνες μετά και ενώ ο ίδιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έριξε 59 Τόμαχοκ σε αεροπορική βάση έξω από τη Χομς.

Κάποτε, επίσης, έκραζε μέσω του αγαπημένου του twitter τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί επέλεγε να παίζει γκολφ αντί να ενημερώνει το Κογκρέσο για την κατάσταση στη Συρία. Και επειδή τα tweets μένουν, το συγκεκριμένο (όπως και πολλά πολλά άλλα) τον κατατρέχουν.

Γιατί ο πρόεδρος από την ημέρα που ανέβαλε τα καθήκοντά του έχει πάει 16 φορές να παίξει γκολφ. Και το έκανε και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, λίγα 24ωρα μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία και ενώ το Ιράν και η Ρωσία απειλούν την Ουάσινγκτον με αντίποινα αν συνεχίσει στην ίδια τακτική.

Αλλά, όπως έλεγε και ο ίδιος κάποτε για τον Ομπάμα, «ο πρόεδρος έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχολείται, όπως το να παίζει γκολφ».

Και φυσικά, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Kevin Liptak αφιερώνει ένα κομμάτι στο CNN για να μιλήσει για τα παιχνίδια (γκολφ) του Ντόναλντ Τραμπ. Και (του) θυμίζει πως ο προκάτοχός του στο Οβάλ Γραφείο περίμενε αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για να παίξει το πρώτο του παιχνίδι γκολφ. Και συγκεκριμένα 100 μέρες, αφού για πρώτη φορά ως πρόεδρος ο Ομπάμα πήγε για γκολφ στις 29 Απριλίου 2009.

Ο Τραμπ έχει πάει στο γήπεδο 16 φορές από τις 20 Ιανουαρίου 2017. Σημειώνεται δε ότι η παρουσία του στο γήπεδο του γκολφ την Κυριακή (09.04.2017) είναι η μοναδική… δραστηριότητά του στο ιδιωτικό θέρετρό του στη Φλόριντα, αφού ο Λευκός Οίκος αρνείται να αποκαλύψει πως περνά ο πρόεδρος τον ιδιωτικό του χρόνο, στο ιδιωτικό του… θέρετρο.

Όλα αυτά ενώ υπάρχουν και καταγεγραμμένες ομιλίες του, όταν έλεγε πως δεν θα φεύγει από τον Λευκό Οίκο γιατί θα θέλει να δουλεύει συνέχεια. Γιατί εκτός από τα γραπτά, πλέον “μένουν” και τα προφορικά…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε