Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποια είναι η γυναίκα που κάνει την Μέρκελ να βλέπει εφιάλτες

Ποια είναι η γυναίκα που κάνει την Μέρκελ να βλέπει εφιάλτες

Είναι η κα Χανελόρε Κραφτ. Έχει γενέθλια τον άλλο μήνα (12 Ιουνίου) αλλά τα γιόρτασε πρόωρα την Κυριακή συνθλίβοντας την Αγκελα Μέρκελ στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Γεννήθηκε το 1961 στο Μίλχαϊμ, είναι η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και από τις 14 Ιουλίου 2010 Πρωθυπουργός του ίδιου κρατιδίου.

Ένα θερμό φιλί από τον σύζυγό της Ούντο

Ήταν η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτή τη θέση από τότε που δημιουργήθηκε το ομόσπονδο κρατίδιο το 1946.

Από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως 31 Οκτωβρίου 2011 ήταν πρόεδρος της Μπούντεσρατ, της άνω βουλής του κοινοβουλίου της Γερμανίας και η πρώτη γυναίκα που έλαβε αυτή τη θέση.

Είναι να μην το ρίξεις στο τραγούδι με τέτοια ποσοστά;

Η Κραφτ σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουργκ το 1982, και στο King’ s College του Λονδίνου το 1986 και το 1987. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ντούισμπουργκ το 1989. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Ήταν πρώην Καθολική, αλλά αργότερα ακολούθησε τον Προτεσταντισμό, που ενώνει την Ευαγγελική Εκκλησία της Ρηνανίας, μια εκκλησία μέλος της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία.

Δικό σας!

Η μικρόσωμη ξανθιά πολιτικός, με την ιδιαίτερη αγάπη για τα παζλ και τα κουίζ, απειλεί πλέον ανοιχτά τη Μέρκελ.

Είναι λένε, η γυναίκα που αυτή την στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια την Μέρκελ στις επόμενες εκλογές γιατί εκτός των άλλων διαθέτει και ένα προσόν που η Ανγκελα δεν έχει – ανθρώπινο πρόσωπο.

Και το φινάλε....

Την αποκαλούν και “μητέρα της χώρας” αφού τονίζει σε κάθε ευκαιρία τις ρίζες της από τη βιομηχανική Ρουρ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Εκείνη μπύρα; Εγω, σαμπάνια!

Για την ιστορία, το κόμμα της Κράφτ ήρθε πρώτο χθες στις εκλογές με ποσοστό 39.1%, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ με 26.3%, οι Πράσινοι με 11.3%, Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες με 8.6%, οι Πειρατές με 7.8% και η Αριστερά με 2,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλη ήττα του κόμματος της Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε