Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποια είναι η λέξη της χρονιάς

Είναι η λέξη της χρονιάς που φεύγει σύμφωνα με διαδικτυακό λεξικό. Έχει άμεση σχέση και με την Ελλάδα αλλά και όχι μόνο.
 
Η λέξη “λιτότητα” είναι η λέξη του χρόνου που φεύγει, σύμφωνα με το αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster, κάτι που αντανακλά την τάση για περικοπές δαπανών που έχει κυριαρχήσει στην αμερικανική κοινωνία. Και όχι μόνο φυσικά αφού και εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει λιτότητα.
 
“Η λέξη λιτότητα ακούγεται από τους περισσότερους ανθρώπους”, δήλωσε ο Πίτερ Σοκολόβσκι, διευθυντής του λεξικού Merriam-Webster, που καταγράφει τις αναζητήσεις λέξεων που γίνονται σε διαδικτυακά λεξικά.
 
“Συχνά την ακούμε με την έννοια των κυβερνητικών μέτρων, αλλά τη χρησιμοποιούμε και για τα δικά μας οικονομικά και κάποιες φορές χαρακτηρίζεται ως νέα πραγματικότητα”, πρόσθεσε ο Σοκολόβσκι.
 
Δεύτερη σε αναζητήσεις στα διαδικτυακά λεξικά είναι η λέξη “πραγματιστής”. Οι χρήστες των λεξικών θεωρούν ότι “πρόκειται για μία υψηλή αξία, την οποία θέλουν να κατανοήσουν πλήρως και θα ήθελαν να αναγνωρίσουν στους ηγέτες τους”, σύμφωνα με τον διευθυντή του Merriam-Webster.
 
Οι λέξεις που ακολουθούν με τη μεγαλύτερη συχνότητα αναζήτησης στα διαδικτυακά λεξικά είναι το “μορατόριουμ” και ο “σοσιαλισμός”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε