Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ποιά είναι η χώρα με τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη

Ποιά είναι η χώρα με τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη

Κατά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ στο δωδεκάμηνο.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 3,7%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Ιούλιο που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 9,5% και στην Ευρωζώνη στο 10%.

Την Αυστρία ακολουθεί η Ολλανδία, ως η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία, και ποσοστό 4,3%, το Λουξεμβούργο είναι στην τρίτη θέση με 4,6%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ισπανία –21,2%–, η Λετονία, 16,2% και η Λιθουανία, με 15,6%.

Κατά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ στο δωδεκάμηνο ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και του 2011, από το 11% στο 15%, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία με αύξηση του ποσοστού από 10% στο 11,5% και η Σλοβενία από 7,2% στο 8,4%.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις του ποσοστού ανεργίας έχουν καταγραφεί στις τρεις χώρες της Βαλτικής και συγκεκριμένα στην Εσθονία, από το 17,9% στο 12,8%, στη Λετονία, από 19,9% στο 16,2% και στη Λιθουανία από 18,2% σε 15,6%.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία ανέφερε πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, παρά τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική και πως οι αυστριακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετική ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία και βρισκόμενες με αυτόν τον τρόπο σε θέση να προσφέρουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε