Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποια κρίση; Ανάρπαστα τα πακέτα για διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα!

Ποια κρίση; Ανάρπαστα τα πακέτα για διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα!

Η Αίγυπτος φλέγεται, αλλά οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακοπών στα δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι δύο μεγαλύτερες βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρείες, Tui Travel και Thomas Cook, πολλαπλασίασαν τα πακέτα των προσφορών τους για διακοπές στην Αίγυπτο, αλλά τις περιορίζουν στα δημοφιλή θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία φαίνεται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο της κρίσης που κλυδωνίζει την υπόλοιπη χώρα.

«Η Αίγυπτος διαθέτει όλα τα στοιχεία για υπέροχες διακοπές της τελευταίας στιγμής», τονίζεται στην ιστοσελίδα του Τhomas Cook, δίπλα στις άλλες προσφορές για διακοπές στις Βαλεαρίδες και την Τουρκία.

Το πρακτορείο προτείνει έναντι 295 λιρών (340 ευρώ) κατ’ άτομο ένα πακέτο που περιλαμβάνει επταήμερη διαμονή σε κατάλυμα τεσσάρων αστέρων στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας. Η αναχώρηση προβλέπεται για την Παρασκευή από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Για 89 λίρες (104 ευρώ), η ανταγωνίστρια εταιρία, Tui Travel, προτείνει πολλές πτήσεις με προορισμό το Σαρμ ελ Σέιχ, με αναχώρηση από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ, του Νόργουϊτς και του Γκάτγουϊκ στο Λονδίνο.

Περίπου 15 πτήσεις έχουν προγραμματισθεί έως τα τέλη της εβδομάδος. Τα πακέτα κατά τα φαινόμενα έχουν γίνει ανάρπαστα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, σήμερα δεν απομένουν παρά μόνον επτά θέσεις στο αεροσκάφος που αναχωρεί αύριο από το Κάιρο και μόνον τρεις για την πτήση της Πέμπτης από το Λίντς για το Σαρμ ελ Σέιχ.

Απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Tui υπογραμμίζει πως το γραφείο έχει συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, που συμβουλεύει να αποφεύγονται προορισμοί όπως το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια, ή το Σουέζ, αλλά δεν ζητεί από τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Έτσι, οι πτήσεις του Thomas Cook για το Κάιρο και το Λούξορ ναι μεν έχουν ανασταλεί, αλλά «το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά» για ό,τι αφορά τα παραθεριστικά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία φαίνεται να «λειτουργούν αυτόνομα, ξεχωριστά από την υπόλοιπη Αίγυπτο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε