Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποια μέτρα λιτότητας; Ο Σαρκοζί πλήρωνε 37.000 ευρώ την βραδιά για σουίτα στις Κάννες!

Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας θα ανακοινώσει νέα μέτρα λιτότητας για τους γαλλούς την ώρα που ο ίδιος ξοδεύει αλόγιστα.
Μετά τις προβλέψεις για μειωμένο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί θα πρέπει να περικόψει άλλα 6 έως 8 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό προκειμένου να μην βγει εκτός σχεδίου για μείωση του ελλείμματος. Όλα αυτά αναμένονται σήμερα.
 
 
Την ίδια ώρα η γαλλική εφημερίδα Le Post δημοσιεύει άρθρο της που γράφει ότι ο Νικολά Σαρκοζί πλήρωνε 37.000 ευρώ την βραδιά για υπερπολυτελή σουίτα σε ξενοδοχείο στις Κάννες κατά την σύνοδο των G20. Και σίγουρα όπως λένε ο λογαριασμός θα πάει στους Γάλλους.
 
“Είναι απαράδεκτο και προκλητικό σε μία τέτοια εποχή που όχι μόνο οι Γάλλοι αλλά και οι περισσότεροι ευρωπαίοι βρίσκονται σε μια δύσκολη οικονομική κρίση, ένας πρόεδρος να προκαλεί χωρίς να σκέφτεται. Σίγουρα δεν μπορεί να μείνει σε αμάξι τις Φόρμουλα 1 και ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα μέτρα ασφαλείας και ότι είναι πρόεδρος. Αλλά όχι και να μένει σε σουίτα των 37.000 ευρώ. Γιατί ο Ντέιβιντ Κάμερον έμεινε σε σουίτα των 1.900 ευρώ, που και πάλι είναι πολλά αλλά όχι εξωφρενικά”, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην Γαλλία αφού το περιστατικό γίνεται σε μια όχι και τόσο καλή συγκυρία για τον ίδιο τον Σαρκοζί και οι περισσότεροι Γάλλοι είναι εξοργισμένοι μαζί του από την σπατάλη που κάνει ενώ ετοιμάζεται να επιβάλει νέους φόρους και να κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 

Σήμερα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε