Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του Σύρου παρουσιαστή

Ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του Σύρου παρουσιαστή

Μια ισλαμιστική μαχητική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Σύρου τηλεοπτικού παρουσιαστή και απείλησε με περισσότερες επιθέσεις στους υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι ο παρουσιαστής της συριακής κρατικής τηλεόρασης Μοχάμεντ αλ-Σαΐντ, ο οποίος είχε απαχθεί από το σπίτι του στα μέσα Ιουλίου, εκτελέστηκε.

Η ομαδα SITE που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες της τζιχάντ, δήλωσε ότι το μέτωπο Αλ Νούσρα αναφέρει σε μια από τις τέσσερις ανακοινώσεις που δημοσίευσε σε ισλαμιστικά φόρουμ στις 3 Αυγούστου ότι είχε απαγάγει τον Σαέντ στην επαρχία της Δαμασκού στις 19 Ιουλίου, και τον σκότωσε, αφού πρώτα τον ανέκρινε.

“Ίσως αυτή η επιχείρηση και άλλες να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα σε όλους όσους υποστηρίζουν αυτό το τυραννικό καθεστώς, έτσι ώστε να μετανοήσουν ενώπιον του Θεού. Διαφορετικά, τα σπαθιά των μουτζαχεντίν θα κόψoυν τα κεφάλια τους και θα καθαρίσουν την Ανατολή (Συρία) από την αισχροτητά τους”, αναφέρει το μέτωπο Αλ Νούσρα στην ανακοινωσή του σύμφωνα με τη SITE

Δεν ήταν άμεσα δυνατό να επαληθευτεί ο ισχυρισμός της οργάνωσης, η οποία ήταν άγνωστη πριν από την ανάληψη ευθύνης για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό και το Χαλέπι, που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επιδρομή και τη βομβιστική επίθεση στις 27 Ιουνίου της έδρας του δικτύου Ikhbariya, ένα φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι της Συρίας, στην οποία επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτέλεσαν παρουσιαστή τηλεόρασης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε