Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποια χώρα αύξησε δυο φορές από 20% τους μισθούς μέσα στο 2010;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το… φαινόμενο της κινέζικης οικονομίας είναι πλέον γνωστό. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει με βάση τα δεδομένα για τους απλούς πολίτες να είναι και… ζηλευτό

Μέσα στους τελευταίους 11 μήνες η Κίνα αύξησε δύο φορές τον κατώτατο μισθό από 20%, πρώτα στα 960 και τώρα στα 1.160 γουάν. Γιατί;

Γιατί υπάρχει τους τελευταίους μήνες ένα τσουνάμι δυσαρέσκειας εκατομμυρίων πολιτών, αλλά και τεράστια αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών λόγω φτώχειας.

Η νέα αύξηση των μισθών στην πρωτεύουσα της Κίνας καταγράφεται εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό – ο οποίος επίσημα ξεπέρασε το 5% το Νοέμβριο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και πλέον – και ειδικά για τις τιμές των τροφίμων, που κατέγραψαν αύξηση 12% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα.
Επίσης, το ράλι συνεχίζουν και οι τιμές των ακινήτων.

Το Σάββατο η κινεζική κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε τα επιτόκια για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες.

Μετά απ’ όλα αυτά καλό είναι να γνωρίζεται και την … μετάφραση των 1.160 γουάν σε ευρώ. Με βάση τη σημερινή ισοτιμία πλέον ο κατώτατος μισθός για εκατομμύρια Κινέζους διαμορφώνεται στα 134 ευρώ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε