Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιό είναι το φαβορί για το Νομπέλ Ειρήνης

Ποιό είναι το φαβορί για το Νομπέλ Ειρήνης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.10.2011 | 09:36
Πρώτη δημοσίευση: 07.10.2011 | 09:29

Η  Πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αρχηγός κράτους στην αφρικανική ήπειρο, είναι «η πιο πιθανή να τιμηθεί» με το βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης του 2011 που απονέμεται στο Όσλο σήμερα, σύμφωνα με τη νορβηγική ιδιωτική τηλεόραση TV2.

Η Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ ανήλθε στην εξουσία μετά από 14 χρόνια εμφυλίου πολέμου, και είναι ένα «σύμβολο της νέας Αφρικής», ανέφερε το TV2.

Να σημειωθεί οτι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο έχει προβλέψει σωστά τους νικητές τα τελευταία δύο χρόνια, τον Κινέζο αντιφρονούντα Λιού Σιαομπό το 2010, και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Ο πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής των Νόμπελ Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ ανακοίνωσε ότι ο νικητής αυτού του έτους θα είναι «πολύ ενωτικός», αλλά όμως δεν είναι ανάγκη να τον αναζητήσουμε προς την πλευρά της «αραβικής άνοιξης», όπως είχε προβλεφθεί από τους περισσότερους ειδικούς.

Άλλη υποψήφια είναι η τυνήσια blogger Λίνα Μπεν Μενί η οποία θεωρείται από τους πρωτεργάτες της "Αραβικής Άνοιξης".   Διαδώστε αυτό το άρθρο