Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ποιο ντιμπέιτ με τον Μόντι; Ούτε 10% δε θα πάρει στις εκλογές”

“Ποιο ντιμπέιτ με τον Μόντι; Ούτε 10% δε θα πάρει στις εκλογές”

Ντιμπέιτ ζητά ο Μόντι αλλά ο Μπερλουσκόνι δε δέχεται! Δεν έχει νόημα ένα ντιμπέιτ με κάποιον που δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να εκλεγεί υποστηρίζει ο ίδιος δίνοντας συνέχεια στο ιταλικό προεκλογικό σόου!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα σύγκρουση εν μέσω της ιταλικής προεκλογικής περιόδου, σχετικά με την διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ζήτησε επίσημα τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κεντροδεξιό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κεντροαριστερό Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Θα μπορούσα να πάρω μέρος με ‘ντιμπέιτ’ μόνον μαζί με τον Μπερσάνι. Ο Μόντι δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές και είναι απελπισμένος, διότι μπορεί να μην καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε το 10% των ψήφων», απάντησε ο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα του Τύπου, «στο ντιμπέιτ πρέπει να κληθούν μόνον οι επικεφαλής των δυνάμεων που έχουν ουσιαστικές ελπίδες να κερδίσουν την εκλογική αναμέτρηση».

Ο Μπερσάνι δήλωσε σχετικά ότι «είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε τηλεοπτική αναμέτρηση μόνον αν αυτή προβλέπει την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις εκλογές».

Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιλογή του Μπερλουσκόνι, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν φοβάται, όμως άλλο είναι να κάνεις υποσχέσεις που θυμίζουν πυροτεχνήματα, και άλλο να δέχεσαι μια σοβαρή αντιπαράθεση».

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, να ακυρώσει την τελευταία στιγμή την συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου Sky Italia.

«Οι πολιτικοί πάνε στην τηλεόραση για να υποσχεθούν ο,τιδήποτε, με απόλυτη έλλειψη συνοχής. Γι’ αυτό θεώρησα σωστό τελικά να μην πάω στο Sky. Νομίζω ότι έκανα καλά», έγραψε στο Twitter ο Γκρίλο.

Ο ιδρυτής και ηγέτης του κινήματος Πέντε Αστέρια συνεχίζει να απέχει από κάθε ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή, δίνοντας έμφαση στις εμφανίσεις του σε πλατείες διαφόρων πόλεων της Ιταλίας και στην απευθείας επαφή με τους υποστηρικτές του.

Πληροφορίες που διαρρέουν από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων –η δημοσίευση τέτοιων ερευνών απαγορεύεται πλέον μέχρι και τις εκλογές– η διαφορά των δυο μεγάλων παρατάξεων φέρεται να αγγίζει τις επτά μονάδες στην γερουσία και τις πέντε μονάδες στην βουλή υπέρ της κεντροαριστεράς, ο Γκρίλο αγγίζει το 20% της πρόθεσης ψήφου, ενώ ο Μόντι φέρεται να έχει υποστεί σημαντική μείωση, συγκεντρώνοντας μόλις λίγο περισσότερο από το 11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μόντι καλεί σε ντιμπέιτ Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε