Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ποιο σκάνδαλο; Φιγιόν: Δεν παραιτούμαι! Θα αποφασίσει ο λαός

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Τι κι αν η γυναίκα του βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα και αναμένεται να της απαγγελθούν κατηγορίες για το σκάνδαλο αργομισθίας; Ο Φρανσουά Φιγιόν επιμένει να μην εγκαταλείψει την κούρσα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και να παραμείνει ο υποψήφιος της Δεξιάς.

Το πρωί της Τετάρτης (01.03.2017) “κυκλοφόρησε” αλλά διαψεύστηκε άμεσα από δικαστικές πηγές ότι η Πενελόπ Φιγιόν έχει συλληφθεί και ανακρίνεται. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο Φιγιόν πρόκειται να κληθεί για κατάθεση και πως ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός των προεδρικών υποψηφίων, για να δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Η πληροφορία, επίσης, πως ο υποψήφιος της Δεξιάς είχε συνομιλήσει με τον Νικολά Σαρκοζί και τον Αλαίν Ζιπέ (σ.σ. τον απέκλεισε στο β’ γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα) λίγες ώρες πριν, ενίσχυσαν τις φήμες πως ίσως ο Φιγιόν ανακοινώσει πως παραιτείται από την κούρσα.

Αλλά οι πληροφορίες (και οι ελπίδες κάποιων) διαψεύστηκαν ξανά. Ο Φιγιόν εμφανίστηκε ξανά αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος να παραμείνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Παρότι ενημερώθηκε ότι στις 15 Μαρτίου θα κληθεί από τους δικαστές για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ο Φιγιόν διεμήνυσε ότι η δικαστική έρευνα σε βάρος του είναι «πολιτική δολοφονία» και τόνισε πως δεν παραιτείται, αφού ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του, είναι ο γαλλικός λαός!

Ο Φιγιόν κατηγορείται πως είχε προσλάβει ως βοηθό του στο κοινοβούλιο τη σύζυγό του Πενελόπ, η οποία λάμβανε παχυλούς μισθούς από το γαλλικό κράτος αλλά επί της ουσίας ποτέ δεν εργάστηκε πραγματικά!

Όλα αυτά ενώ μια νέα δημοσκόπηση ενόψει των γαλλικών εκλογών βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την έρευνα της Opinionway, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν περιορίζει τη διαφορά του από τη Μαρίν Λε Πεν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, αφού η υποψήφια της ακροδεξιάς εξασφαλίζει το 25% των ψήφων (-1%), έναντι 24% (αμετάβλητο) του κεντρώου ανεξάρτητου υποψηφίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ο Μακρόν θα επικρατούσε της Λε Πεν στον δεύτερο γύρο με 63% έναντι 37% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν θα εξασφάλιζε στον δεύτερο γύρο το 60% των ψήφων έναντι 40% για τη Μαρίν Λεπέν.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε