Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ποιοί δεν θα μπορούν πλέον να παίζουν Pokemon Go

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, διέταξε τις κρατικές αρχές να μην επιτρέπουν στους περίπου 3.000 εγγεγραμμένους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων να παίζουν το δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος μέλημά του είναι η προστασία των παιδιών που ασχολούνται με το παιχνίδι.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι κοινοτικές υπηρεσίες της πολιτείας έχουν ορίσει πλέον ως προϋπόθεση για την εποπτευόμενη απελευθέρωση των κρατουμένων που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα, να μην τους επιτρέπεται να παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Η προστασία των παιδιών της Νέας Υόρκης είναι κύρια προτεραιότητά μας και καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι εξελίξεις δεν θα γίνουν νέες ευκαιρίες για τα αρπακτικά να επιτεθούν σε νέα θύματα», δήλωσε ο Κουόμο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

«Αυτές οι δράσεις θα παράσχουν ασφάλεια στους χρήστες αυτών των παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας και θα βοηθήσουν ώστε να απομακρυνθεί ένα ακόμα εργαλείο που θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μας», τόνισε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει αποστείλει επίσης επιστολή στην εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, τη Niantic, ζητώντας να βοηθήσει στην απαγόρευση του παιχνιδιού σε εγκληματίες που έχουν διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα, στο οποίο οι παίκτες αναζητούν στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά πλάσματα Πόκεμον.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε