Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποιοι είναι οι πειρατές που κάνουν δύσκολη τη ζωή της Μέρκελ

Ιδρύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2006 και μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν να γίνουν ο εφιάλτης της Άνγκελα Μέρκελ και του Φίλιπ Ρέσλερ!

Είναι το κόμμα των Πειρατών, το νέο… αστέρι στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, που κατάφερε να αφήσει το FDP του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ έξω από την τοπική του Βερολίνο. Ισχυρό και αν μη τι άλλο ηχηρό πλήγμα στον συνασπισμό Μέρκελ-Ρέσλερ.
Ο υποψήφιος του κόμματος των Πειρατών, Αντρέας Μπάουμ
Μετρά μόλις πέντε χρόνια ζωής, ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων του είναι τα 32 χρόνια, ενώ αριθμεί περίπου 13.000 μέλη. Οι «Πειρατές» ήρθαν για να μείνουν και αυτό φαίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στις εκλογές της Κυριακής πήραν ποσοστό 9%, θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά στη Βουλή και είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς.
Το αποτέλεσμα των εκλογών του Βερολίνου πανηγυρίστηκε δεόντως!
Η ιδέα του κόμματος των «Πειρατών» γεννήθηκε στη Σουηδία και γρήγορα επεκτάθηκε παγκοσμίως: ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, με το internet να είναι το μεγαλύτερο «όπλο» τους.

Λένε όχι στη λογοκρισία, ζητούν ελεύθερη ανταλλαγή αρχείων, τάσσονται κατά των πνευματικών δικαιωμάτων. Ηγέτης τους είναι ο Σεμπάστιαν Νερτζ, γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1983 και μέλος των Χριστιανοδημοκρατών από το 2001 ως το 2004.

Στις Ομοσπονδιακές εκλογές του 2009, οι Πειρατές πήραν το 2% των ψήφων, απέτυχαν να μπουν στη Βουλή, αλλά το ποσοστό τους ήταν το καλύτερο ανάμεσα στα κόμματα που δεν έφτασαν στο 5% (ποσοστό που χαρίζει την είσοδο στη Μπουντεσταγκ).

Χρόνο με το χρόνο, το ρεύμα των Πειρατών άρχισε να γίνεται πιο δυνατό, όμως για την ώρα το κόμμα εκπροσωπείται μόνο στα τοπικά κοινοβούλια. Στις εκλογές της Κυριακής στο Βερολίνο, οι Πειρατές ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 5% και να μπουν στη Βουλή, αφήνοντας έξω τον αντικαγκελάριο Ρέσλερ, που πλήρωσε ακριβά τις σκληρές δηλώσεις του για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι “Πειρατές”… κούρσεψαν την Μέρκελ και τον Ρέσλερ!

‘Εκπληξη απο τους “Πειρατές” της Γερμανίας

Συντριβή για τον ανθέλληνα αντικαγκελάριο της Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε