Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι βουλευτές τις Ευρώπης

REUTERS
REUTERS

Ετοιμάζονται επιτέλους να τους κόψουν χρήματα αλλά και τις αποζημιώσεις που παίρνουν. Έτσι θα εξοικονομηθούν 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Σίγουρα και οι Έλληνες βουλευτές δεν παίρνουν λίγα χρήματα όμως οι πιο καλοπληρωμένοι βουλευτές και γερουσιαστές της Ευρώπης είναι…άλλοι.

Οι Ιταλοί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών αρμόδιας ειδικής επιτροπής οι ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές έχουν τις υψηλότερες απολαβές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

    Οι “καθαρές” μηνιαίες απολαβές τους ξεπερνούν τις 11.200 ευρώ, ενώ σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης το αντίστοιχο ποσό για τους ολλανδούς βουλευτές είναι 8.500 ευρώ, 8,100 ευρώ για τους αυστριακούς, 7.500 ευρώ για τους γερμανούς και 7.100 ευρώ για τα μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

    Η ιταλική επιτροπή προσθέτει ότι “σε γενικές γραμμές οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών ξεπερνούν κατά 60% των ευρωπαϊκό μέσο όρο, αν και το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια”.

    Μετά από μήνες “πολεμικών” και φραστικών συγκρούσεων, ο Τζανφράνκο Φίνι και ο Ρενάτο Σκιφάνι, πρόεδροι, αντίστοιχα, της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης, ετοιμάζονται να παρέμβουν για να προσαρμόσουν τις απολαβές των μελών του ιταλικού κοινοβουλίου σε εκείνες των ευρωβουλευτών.

    Θεωρείται βέβαιο, παράλληλα, ότι πρόκειται να αφαιρεθεί από τις αποζημιώσεις ο μισθός του ιδιαίτερου γραμματέα ( ο οποίος θα καταβάλλεται απευθείας από το ιταλικό κράτος) και ότι θα καταργηθεί η δυνατότητα δωρεάν χρήσης των σιδηροδρομικών και αεροπορικών συνδέσεων. Σε ότι αφορά τα έξοδα για την διατήρηση πολιτικού γραφείου στην περιφέρεια εκλογής του κάθε πολιτικού, θα καλύπτονται μόνον μετά από προσκόμιση αποδείξεων και όχι προκαταβολικά, όπως συνέβαινε έως τώρα.

    Το ιταλικό κοινοβούλιο (που μετρά 630 βουλευτές και 315 γερουσιαστές) υπολογίζει να καταφέρει να εξοικονομήσει, με τον τρόπο αυτό, τουλάχιστο 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Πάλι καλά που δεν έχουμε και γερουσία εμείς γιατί θα είχαμε μείνει ταπί εδώ και πολύ καιρό!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε