Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιος είναι ο άνδρας που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Πάπα

Ποιος είναι ο άνδρας που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Πάπα

Είναι ο γραμματέας του, ο Γκέοργκ Γκάνσβαϊν ή αλλιώς ο «Τζορτζ Κλούνεϊ» του Βατικανού. Ο άνδρας με τον οποίο – λέγεται – πως ο Πάπας Βενέδικτος είναι ερωτευμένος…

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1956 στο κρατίδιο της Βατή Βυτεμβέργης στη Γερμανία. Ο μεγαλύτερος γιος ενός σιδερά, έχει δυο αδερφούς και δυο αδερφές.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 έγινε επικεφαλής των διαμερισμάτων του Πάπα. Ο αρχιεπίσκοπος Γκάνσβαϊν είναι ο εξ απορρήτων του Πάπα Βενέδικτου, ο γραμματέας του. Μιλά άψογα Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Λατινικά.

Σε κάθε φωτογραφία του Βενέδικτου, είναι ο άνδρας που στέκεται στο πλευρό του. Εκείνος που θα του κρατήσει το μικρόφωνο για να μιλήσει, εκείνος που θα τον βοηθήσει όταν η κάπα του παρασυρθεί από τον αέρα και πέσει στο πρόσωπο του.
Τον έχουν «βαφτίσει» Τζορτζ Κλουνεϊ του Βατικανού. Το Vanity Fair μάλιστα του αφιέρωσε και ένα από τα εξώφυλλα του!

Μπορεί ο Πάπας να βγάζει τη μίτρα, το χρυσό του δαχτυλίδι, τα κόκκινα Prada παπούτσια του και να μένει μόνο με τα λευκά του άμφια, αλλά τη συντροφιά του Γκάνσβαϊν δε θα τη χάσει.

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο γνωστός μπλόγκερ Άντριου Σάλιβαν, αφού αφήνει υπόνοιες πως ανάμεσα στον Γερμανό αρχιεπίσκοπο και τον Πάπα «υποβόσκει» κάτι περισσότερο από μια απλή συμπάθεια, γράφει πως ο 56χρονος ιερέας δε θα εγκαταλείψει τον Βενέδικτο. Θα παραμείνει επικεφαλής των διαμερισμάτων του νέου Ποντίφηκα, αλλά και στο πλευρό του «επίτιμου Πάπα», αφού θα μένει μαζί του.


Ο Γκάνσβαϊν είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλο στον –απερχόμενο- Πάπα. Ο ίδιος, περιγράφοντας μια μέρα του δίπλα στον Ποντίφηκα είχε πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Τρώμε πρωινό μαζί και ξεκινάω τη δουλειά με την αλληλογραφία. Μετά ανταλλάσσω ιδέες με τον Άγιο Πατέρα, πριν τον συνοδέψω στις ιδιωτικές συναντήσεις του μεσημεριού. Μετά τρώμε μεσημεριανό και πριν τον μεσημεριανό ύπνο, κάνουμε έναν περίπατο».


Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει νευρικός κοντά στον Πάπα, είχε απαντήσει πως αυτό συμβαίνει κάποιες φορές. «Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι με το να είμαστε μαζί κάθε μέρα δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας, που δημιουργεί λιγότερη νευρικότητα. Αλλά προφανώς ξέρω ποιος είναι ο Άγιος Πατέρας και ξέρω πως να συμπεριφέρομαι. Υπάρχουν πάντα κάποιες καταστάσεις, ωστόσο, όταν η καρδιά χτυπά λίγο πιο δυνατά από το συνηθισμένο»…


Με αφορμή και αυτή τη δήλωση του Γκάνσβαϊν, ο Άντριου Σάλιβαν γράφει: «Αυτός ο άνδρας που ξεκάθαρα είναι –κατά κάποιο τρόπο- ερωτευμένος με τον Ράτζινγκερ (και αντίστροφα), θα δουλεύει την ημέρα με τον νέο Πάπα και θα περνά τα βράδια του με τον επίτιμο Πάπα. Αυτό δεν είναι το Βατικανό. Είναι το Melrose Place».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο… Τζορτζ Κλούνεϊ ζει στο Βατικανό!

Κεραυνοί και αστραπές στο Βατικανό! Σημάδι απ’ τον Θεό για την παραίτηση του Πάπα; (ΦΩΤΟ)

Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του Πάπα (ΦΩΤΟ)

Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Τα σενάρια… συνωμοσίας

«Βούλιαξε» το Βατικανό στην τελευταία ακρόαση του Πάπα (ΦΩΤΟ)

Εκτός κούρσας για την εκλογή ο καρδινάλιος που κατηγορείται για «ανάρμοστες πράξεις»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε