Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιους θαυμάζουν οι.... αμερικάνοι!

Ποιους θαυμάζουν οι.... αμερικάνοι!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2010 | 06:59
Πρώτη δημοσίευση: 28.12.2010 | 06:59

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει πως τα έχουν και 400 όταν βλέπεις τέτοια δημοσκόπηση. Τι δημοσκόπηση; Ποιον θαυμάζουν οι αμερικάνοι. Το πρόβλημα όμως είναι στις.... δεύτερες θέσεις!

Οι δύο προσωπικότητες που προκάλεσαν το θαυμασμό των Αμερικανών το 2010 ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση που διενεργεί το ινστιτούτο Gallup και η οποία δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.
 
Ο Ομπάμα είναι επικεφαλής στην κατηγορία "άνδρες", με ποσοστό 22%. Ακολουθούν, με μεγάλη διαφορά, οι προκάτοχοί του, Τζορτζ Μπους (5%) και Μπιλ Κλίντον (4%). Μικρότερα ποσοστά έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα και ο ιδρυτής της εταιρείας Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Ο Ομπάμα αναδεικνύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πιο "αξιοθαύμαστος" άνθρωπος. Το 2008 όμως το ποσοστό του ήταν κατά δέκα μονάδες υψηλότερο, στο 32%.
 
Για ένατη χρονιά εξάλλου στην κατηγορία "γυναίκες" αναδεικνύεται νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον που φέτος κέρδισε το θαυμασμό του 17% των Αμερικανών, ξεπερνώντας την Ρεπουμπλικανή πρώην υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Σάρα Πέιλιν (12%), την παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι (11%) και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα (5%).
 
 
Τώρα με αυτά τα αποτελέσματα βεβαιωθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τους πολίτες στις ΗΠΑ. Πρώτος ο Ομπάμα και δεύτερος ο.... Τζορτζ Μπους; Περαστικά σας!   Διαδώστε αυτό το άρθρο