Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πωλείται το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα

Ενα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα του κινηματογράφου πωλείται για δεύτερη φορά.

Πρόκειται για το «Panthermobile» της τηλεοπτικής ταινίας και σειράς του Ροζ Πάνθηρα. Το φημισμένο σίριαλ «The Pink Panther Show» προβαλλόταν από το NBC των ΗΠΑ από το 1969 έως το 1976. Σχεδιαστής του αυτοκινήτου ήταν ο Τζέι Ορμπεργκ.

Ο ίδιος έχει επίσης δημιουργήσει τα οχήματα που άφησαν εποχή, όπως τον ΚΙΤ του “Ιππότη της Ασφάλτου”, τον στρατηγό Λι των «Ντιουκς», τα δύο οχήματα του Μπάτμαν, Batmobile, του 1966 και του 1989.

Δικά του ήταν επίσης το DeLorean της ταινίας “Επιστροφή στο Μέλλον”, το Ford Gran Torino των “Στάρσκι και Χατς” και το όχημα των Φλίνστοουνς.

Το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα θα πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου με την εκτίμηση τιμής να βρίσκεται κοντά στα 113.000 ευρώ.

Θα πουληθεί μαζί με ένα πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου που “πρωταγωνίστησε” στην ταινία “Chitty Chitty Bang Bang.”

Το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα είχε βγει σε δημοπρασία από τον Ορμπεργκ το 2007 κι είχε πουληθεί έναντι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασίας, το “Panthermobile” χρειάζεται κάποιες επισκευές καθώς ο κινητήρας του δεν λειτουργεί. Οσο για το αυτοκίνητο-αντίγραφο από την ομότιτλη ταινία “Chitty Chitty Bang Bang” του 1968 αναμένεται να πουληθεί έναντι τουλάχιστον 285.000 ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε