Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολιτικά τα κίνητρα της επίθεσης στη Φρανκφούρτη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν αποκλείεται τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του νεαρού Κοσοβάρου να σκοτώσει δυο Αμερικανούς στρατιώτες και να τραυματίσει άλλους δυο να ήταν ισλαμικού χαρακτήρα.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας που ανέλαβε την έρευνα για την αιματηρή επίθεση στο λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς πεζοναύτες, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Νεκροί είναι δύο Αμερικανοί στρατιώτες ενώ δύο άλλοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στο θώρακα.

Η υπόθεση ανατέθηκε για έρευνα στην ανώτατη δικαστική αρχή, καθώς έτσι συμβαίνει όταν οι κατηγορίες συνδέονται με την τρομοκρατία ή έχουν πολιτικά κίνητρα.

Αμέσως μετά την επίθεση, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 21 ετών με καταγωγή από το Κόσοβο. Ακόμη, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο συλληφθείς είναι ύποπτος για ισλαμιστικές διασυνδέσεις. «Υποθέτουμε ότι έδρασε μόνος του», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Hesse Rundfunk, ο δράστης είχε έρθει σε επικοινωνία μέσω Διαδικτύου με ισλαμιστές ιεροκήρυκες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ενώ δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine αναφέρει ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει πολύ σχολαστικά την επίθεση.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε Αλλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός Είναι Μεγάλος) πριν ανοίξει πυρ.

Ο δράστης δεν είναι σεσημασμένος και το πιθανότερο σενάριο είναι ο 21χρονος, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από το 1991, να ήταν φανατικός και να μην είχε συνεργούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε