Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πολιτική αμφισβήτηση για τον Θαπατέρο

Πολιτική αμφισβήτηση για τον Θαπατέρο
Εσωκομματική αμφισβήτηση στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Θαπατέρο, του οποίου ο εκλεκτός για τις περιφερειακές εκλογές δεν καταψηφίσθηκε.
 

Μέσα από το ίδιο του το “σπίτι” δέχθηκε τα βέλη ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, καθώς στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του, το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), απέτυχε να εκλεγεί ο εκλεκτός του υποψήφιος για τις τοπικές εκλογές του επομένου χρόνου.
 
Ο Θαπατέρο είχε ευνοήσει τη δημοφιλή υπουργό Υγείας Τρινιδάδ Χιμένεθ ως σημαιοφόρο του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2011, όμως η τοπική οργάνωση της Μαδρίτης εξέλεξε με 51,7% τον επικεφαλής του κόμματος στην πρωτεύουσα Τομάς Γκόμεθ.
 
Η Χιμένεθ συγκέντρωσε το 48%. Εμπιστευόμενος τα ποσοστά δημοφιλίας, ο Θαπατέρο είχε πιστεύσει πως αυτή ήταν η καλλίτερη επιλογή για τη νίκη στην περιοχή της Μαδρίτης, η οποία την τελευταία 15ετία περιέρχεται στον έλεγχο των Συντηρητικών.
 
Ο Γκόμεθ είχε αρνηθεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την εκλογή του από το κόμμα.
 
Σύμφωνα με νεώτερη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελ Παΐς, η δημοτικότητα του PSOE έχει πέσει στο 28,5%, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) θα συγκέντρωνε το 43% εάν οι εκλογές γίνονταν τώρα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε