Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πολιτική αναταραχή και στις Μαλδίβες! – Τι γίνεται με τον τουρισμό

Προβλήματα και στον παράδεισο. Οι εξωτικές Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό έχουν πολιτική αναταραχή.

Ο αντιπρόεδρος των Μαλδίβων, ο Μοχάμεντ Ουάχιντ, ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού του κράτους μετά την παραίτηση σήμερα του προέδρου Μοχάμεντ Νασίντ, η οποία υποβλήθηκε έπειτα από μια ανταρσία αστυνομικών και εβδομάδες διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

“Ανέλαβε καθήκοντα στη διάρκεια τελετής στο κοινοβούλιο η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η κοινοβουλευτική αυτή πηγή. Ο Ουάχιντ πρόκειται να παραμείνει αρχηγός του κράτους ως το τέλος της θητείας του παραιτηθέντος προέδρου, το Νοέμβριο του 2013.

Στο μεταξύ, ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε πως ζήτησε από το στρατό να συλλάβει τον Μοχάμεντ Νασίντ.

Ο Μοχάμεντ Νασίντ, 44 χρόνων, ο οποίος σπούδασε στη Σρι Λάνκα και τη Βρετανία, ανέβηκε στην εξουσία αφού ηγήθηκε ενός κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο νησί και το εξωτερικό, βάζοντας τέλος σε 30 χρόνια δικτατορίας υπό τον Μαουμούν Άμπντουλ Γκαγιούμ.

Εξάλλου το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως οι τουρίστες που επισκέπτονται τις Μαλδίβες δεν θα επηρεαστούν από την πολιτική κρίση.

Οι διαμαρτυρίες περιορίζονται στο νησί των Μαλδίβων όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Μαλέ και οι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη μόνον όταν κλείνουν ημερήσιες επισκέψεις σ’ αυτήν, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ιλάαφ Ζαΐμ.

Το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται σε μια γειτονική ατόλη, από την οποία οι τουρίστες μεταφέρονται κατ’ ευθείαν στα ξενοδοχεία τους σε άλλα νησιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε