Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πολιτική βία στο Πακιστάν – Δολοφόνησαν κυβερνήτη επαρχίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Σαλμάν Ταζίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ και στενός συνεργάτης του προέδρου της χώρας, δολοφονήθηκε από έναν από τους φρουρούς του!

Η δολοφονία του Ταζίρ έρχεται σε μια χρονική στιγμή που το Πακιστάν βρίσκεται στη δίνη πολιτικής αστάθειας, καθώς το κυβερνών Λαϊκό κόμμα προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη μετά την αποχώρηση ενός σημαντικού εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Σαλμάν Ταζίρ δολοφονήθηκε από έναν από τους φρουρούς του πιθανόν επειδή ήταν αντίθετος με το νόμο περί βλασφημίας που ισχύει στο Πακιστάν. Ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την οργή τους διότι, όπως ισχυρίζονται, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει ή να καταργήσει το συγκεκριμένο νόμο.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο Ταζίρ έβγαινε από το αυτοκίνητό του όταν δολοφονήθηκε. Ο κυβερνήτης έπεσε στο έδαφος και ο άνδρας που τον πυροβόλησε έριξε κάτω το όπλο του και σήκωσε ψηλά και τα δυο του χέρια.

“Παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον κυβερνήτη επειδή κατήγγειλε το νόμο περί βλασφημίας. Ομολόγησε το έγκλημά του και έδωσε το όπλο του στην αστυνομία μετά την επίθεση”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρεχμάν Μαλίκ.

Ο Ταζίρ θεωρείται μία μετριοπαθής φωνή στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε