Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πολιτικοί τριγμοί στην Αυστραλία – Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών

ΦΩΤΟ REUTERS

Κρατάει… χρόνια η κόντρα του Κέβιν Ραντ με την Τζούλια Γκίλαρντ. Το νέο επεισόδιο στην κόντρα τους είναι η παραίτησή του.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Ουάσινγκτον, όπου βρισκόταν για μια ομιλία. «Αισθάνομαι ότι δεν έχω πλέον την υποστήριξη της πρωθυπουργού και δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ των καθηκόντων μου. Δεν μπορώ να είμαι υπουργός Εξωτερικών αν δεν με στηρίζει η πρωθυπουργός. Η παραίτησή μου είναι ότι πιο έντιμο μπορούσα να κάνω» είπε ο Ραντ.

Επίδοξος μνηστήρας της πρωθυπουργίας, βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας από τους υποστηρικτές της πρωθυπουργού, της γυναίκας που τον ανέτρεψε από την πρωθυπουργία.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η φημολογία για επικείμενη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας εκ μέρους του έχει εξελιχθεί σε «σαπουνόπερα», έχει διχάσει την κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα και υπονομεύει καθημερινά το έργο της κυβέρνησης.

«Δεν θέλω να έχω τίποτα με όλα αυτά» τόνισε και πρόσθεσε πως «η συνεχιζόμενη φιλολογία για το θέμα της πρωθυπουργίας αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την φίλη μου, πολιτειακή πρωθυπουργό του Κουίνσλαντ, Άννα Μπλάϊ που έχει να αντιμετωπίσει τους ψηφοφόρους στις κάλπες».

«Θα επιστρέψω στο Μπρισμπέιν και αφού συμβουλευτώ την οικογένειά μου, την Δευτέρα θα ενημερώσω την Βουλή ποιο θα είναι το πολιτικό μου μέλλον» είπε.

Σε περίπτωση που ο κ. Ραντ παραιτηθεί και από βουλευτής, τότε θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές και είναι πολύ πιθανόν να χάσει την έδρα το Εργατικό κόμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση μειοψηφίας της Τζούλιας Γκίλαρντ θα απειληθεί ακόμα και με κατάρρευση.

Ενδεχομένως όμως να παραμείνει βουλευτής και όταν κρίνει ότι έχει τους αριθμούς να επιχειρήσει την ανατροπή της κ. Γκίλαρντ.

Ο Ραντ εξέφρασε παράπονα που δεν τον υπερασπίστηκε η πρωθυπουργός όταν δέχθηκε επιθέσεις από άλλους υπουργούς. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σάιμον Κριν κάλεσε την Γκίλαρντ να συνετίσει τον Ραντ ακόμη και να τον απολύσει, αν ο υπουργός Εξωτερικών αρνιόταν να συμμορφωθεί.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν, ότι η Γκίλαρντ έχει τους αριθμούς που χρειάζεται για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, σε αντίθεση με τον Ραντ που δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό 53, που χρειάζεται για να ξαναγίνει πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία στιγμή γλίτωσε το λιντσάρισμα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας! – video

Σε πλειστηριασμό το παπούτσι που “έχασε” η αυστραλή πρωθυπουργός!

Συνεργάτες της Γκίλαρντ ξεσήκωσαν τους Αβορίγινες;

Το “μπούνγκα μπούνγκα” απειλεί και την κυβέρνηση της Γκίλαρντ

Πρωθυπουργός πήρε 31% αύξηση μισθού!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε