Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Πολιτικός πυρετός στο Κόσοβο ενόψει των πρώτων βουλευτικών εκλογών

Η Δημοκρατική Ενωση του Κοσόβου (LDK) ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί της που παίρνουν μέρος στην κυβέρνηση συνασπισμού εγκαταλείπουν τα καθήκοντά τους, μία ημέρα μετά την κήρυξη βουλευτικών εκλογών τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

“Από τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, το LDK αποσύρεται από το συνασπισμό που βρίσκεται στην εξουσία, δηλαδή από την κυβέρνηση του Κοσόβου”, της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργος Χασίμ Θάτσι, αναφέρει το LDK σε ανακοίνωσή του. Το LDK μέχρι στιγμής εκπροσωπούσαν στην κυβέρνηση συνασπισμού, που αποτελούνταν από 12 μέλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και 5 υπουργοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του Κοσόβου έρχονται την επομένη της κήρυξης βουλευτικών εκλογών για τις 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλυθεί η πολιτική κρίση που προκλήθηκε από την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου Φατμίρ Σεϊντίου. Αυτές είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές που γίνονται μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου τον Φεβρουάριο του 2008.

Ο Φατμίρ Σεϊντίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρόεδρος του Κοσόβου στις 27 Σεπτεμβρίου μερικές ημέρες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ότι δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως αρχηγός του κράτους και να παραμείνει και πρόεδρος του κόμματός του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε