Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πολύ σοβαρή απειλή για τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία

Πολύ σοβαρή απειλή για τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2010 | 12:16
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2010 | 12:16

Πολύ σοβαρή απειλή για τρομοκρατική επίθεση, προειδοποίησε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας...

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια "πολύ σοβαρή απειλή" τρομοκρατικής επίθεσης, επανέλαβε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.
 
"Υπάρχει μια σοβαρή απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία και για το λόγο αυτό η απειλή στη Βρετανία σ΄αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται σοβαρή", δήλωσε η Μέι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΙΤV.
 
Η Βρετανία πέρασε τον Ιανουάριο στο επίπεδο αυτό της απειλής, το δεύτερο υψηλότερο.
 
"Αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή και ότι όλοι πρέπει να επαγρυπνούν", υπογράμμισε η υπουργός.
 
"Αυτό που παρατηρούμε σήμερα είναι ότι οι πηγές της απειλής είναι διαφοροποιημένες, ωστόσο είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία", πρόσθεσε.
 
Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα έκθεση της Στρατηγικής εθνικής ασφαλείας, ή οποία θα καθορίσει τον προϋπολογισμό στον τομέα της άμυνας όπου προβλέπονται περικοπές της τάξης του 7% με 8%.
 
Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η διεθνής τρομοκρατία και η κυβερνοτρομοκρατία είναι οι πιο σοβαρές απειλές που αναφέρει η έκθεση. Ο κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τους φυσικούς κινδύνους, όπως είναι οι πλημμύρες.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook