Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πορεία 12 ημερών για τον Γκιλάντ Σαλίτ

Πορεία 12 ημερών για τον Γκιλάντ Σαλίτ

Χιλιάδες Ισραηλινοί ξεκίνησαν πορεία προς την Ιερουσαλήμ ζητώντας την απελευθέρωση του στρατιώτη.

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν πρωί πορεία από τα βόρεια της χώρας προς την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, με στόχο την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Το σημείο εκκίνησης ήταν η οικογενειακή κατοικία του ισραηλινού στρατιώτη. Η πορεία οργανώθηκε από τους γονείς του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από την απαγωγή του στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές φορούν λευκά μπλουζάκια και κασκέτα που γράφουν “ο Γκιλάντ είναι ακόμη ζωντανός” και κρατούν πανό με το σύνθημα “ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι ο Γκιλάντ”. 

Ο πατέρας του, Νόαμ Σαλίτ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε: “Δεν θα γυρίσω σπίτι χωρίς τον Γκιλάντ”. Στο τέλος της πορείας, τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Αβίβα και τα άλλα δύο παιδιά τους, θα εγκατασταθούν σε σκηνή κοντά την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου “μέχρι την απελευθέρωση του γιου τους”. 

Την Παρασκευή, ισραηλινή εφημερίδα δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών είναι υπέρ της ανταλλαγής εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων με τον ισραηλινό στρατιώτη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε