Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πορεία με επεισόδια και συλλήψεις

Πορεία με επεισόδια και συλλήψεις
Χιλιάδες διαδηλωτές στην Κοπεγχάγη. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.12.2009 | 21:43
Πρώτη δημοσίευση: 12.12.2009 | 16:09

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απ' όλο τον κόσμο γέμισαν τους δρόμους της Κοπεγχάγης ζητώντας ισχυρή συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών - Επεισόδια και συλλήψεις.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά απο επεισόδια στην κατα τ' άλλα ειρηνική πορεία που έγινε στην Κοπεγχάγη για το κλίμα και στην οποία συμμετείχαν 100.000 διαδηλωτές.

Περίπου 300 κουκουλοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα, επιτέθηκαν με τούβλα, σφυριά και γκαζάκια σε βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Τα επεισόδια ξέσπασαν τουλάχιστον μισή ώρα μετά την έναρξη της πορείας στην πρωτεύουσα της Δανίας. Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά και 4 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές απο φωτιές. 
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απ 'ολο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  για "μία ημέρα δράσης" και συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν απο τους συμμετέχοντες στη σύνοδο του ΟΗΕ μια ισχυρή και νομικά δεσμευτική συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

"Μπλα, μπλα, μπλα. Δράστε τώρα!", "Δεν υπάρχει πλανήτης Β", "Αλλάξτε πολιτική, όχι το κλίμα"  ήταν μερικά απο τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία.
Ανάλογες διαδηλώσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο.  Στην Αυστραλία χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν στην "Πορεία κατά της Υπερθέρμανσης" του πλανήτη, ενώ διαδηλώσεις και αγρυπνίες προγραμματίζεται να γίνουν από τα νησιά Φίτζι μέχρι τις ΗΠΑ για να καταστεί σαφής η επιθυμία του κόσμου για μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στην Ελλάδα
Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλο και άλλες μεγάλες πόλεις έγιναν ανάλογες εκδηλώσεις. Με σύνθημα "Το κλίμα μας ανήκει" μέλη των Οικολόγων Πράσινων, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών οργανωσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.
 


 Το απόγευμα, αντίστοιχο ειρηνικό κάλεσμα έξω από τη Βουλή έγινε από την οργάνωση Greenpeace. 


   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο