Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πορτογαλία: «Ανεβαίνει» η αντιπολίτευση ενόψει εκλογών

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τις κρίσιμες εκλογές της 5ης Ιουνίου στην Πορτογαλία και η δημοτικότητα των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών αυξάνεται.

Δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα Diario Economico, δίνει στους κεντροδεξιούς Σοσιαλδημοκράτες 39,7%, από 35,3% στην τελευταία δημοσκόπηση, και στους κυβερνώντες Σοσιαλιστές 33,4%, από 36,1%.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, μία νίκη των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβερνητική πλειοψηφία με το δεξιό κόμμα CDS, θα μπορούσε να περιορίσει την ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της Πορτογαλίας να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το CDS εμφανίζεται να εξασφαλίζει το 9% των ψήφων στη δημοσκόπηση.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η δημοτικότητα της σοσιαλιστικής υπηρεσιακής κυβέρνησης επλήγη μετά την παρουσίαση του σχεδίου διάσωσης την περασμένη εβδομάδα που περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις δαπανών, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και αυξήσεις των φόρων.

Η Πορτογαλία αναγκάστηκε να καταφύγει στο σχέδιο διάσωσης μετά την κατάρρευση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης το Μάρτιο, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν τους όρους του πακέτου διάσωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε