Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πορτογαλία: Ανοίγει ο δρόμος για το δάνειο 78 δισεκατομμυρίων

Πορτογαλία: Ανοίγει ο δρόμος για το δάνειο 78 δισεκατομμυρίων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2012 | 14:59
Πρώτη δημοσίευση: 28.02.2012 | 14:54

Eπιτυχώς πέρασε και την την τρίτη εξέταση των πιστωτών της η Λισαβόνα, σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που της είχαν προταθεί για το δάνειο 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Αυτό το θετικό αποτέλεσμα φανερώνει την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε το υπάρχον πρόγραμμα παρά την αρνητική εξέλιξη του γενικότερου πλαισίου", δήλωσε ο Γκάσπαρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της τριμηνιαίας εκτίμησης της Τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους πιστωτές της Πορτογαλίας.

"Έπειτα από τρεις τακτικές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, και τέσσερις καταβολές, θα έχουμε λάβει από τους διεθνείς εταίρους μας 48,8 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 4,3 δισεκατομμύρια προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών", διευκρίνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως "η διαδικασία προσαρμογής προχωρεί στην Πορτογαλία όπως προβλεπόταν".

Ο Γκάσπαρ ανακοίνωσε πάντως μια αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τη φετινή ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας και εκτιμά πλέον, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πως θα υπάρξει ύφεση 3,3% του ΑΕΠ, έναντι 3% που προέβλεπε προηγουμένως.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο