Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Πορτογαλία και Ιρλανδία θα επωφεληθούν από τη συμφωνία για την Ελλάδα”

“Πορτογαλία και Ιρλανδία θα επωφεληθούν από τη συμφωνία για την Ελλάδα”

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δύο χώρες που τελούν υπό διεθνή χρηματοπιστωτική βοήθεια, θα επωφεληθούν από την ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής που συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στην Ελλάδα από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

“Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα επωφεληθούν, βάσει της αρχής της ίσης μεταχείρισης που υιοθετήθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2011, από τους όρους που προβλέπονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας”, πρόσθεσε ο Βίτορ Γκάσπαρ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πορτογαλικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2013.

“Η πρόοδος που σημείωσαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία ήταν σημαντική ώστε να υπάρξει μια θετική αποτίμηση των προοπτικών προσαρμογής από την ευρωζώνη”, πρόσθεσε πριν από την τελική ψηφοφορία του προϋπολογισμού.
Αναφερόμενος επίσης στην συμφωνία στην οποία κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας η ευρωζώνη και το ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε: “Η συμφωνία αυτή περιορίζει τους κινδύνους για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη”.

Διαβάστε

Συμφωνία για τη δόση και το χρέος – Πως θα πάρουμε τα χρήματα, τι σημαίνουν όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε