Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πορτογαλία: ο προϋπολογισμός της οργής

Πορτογαλία: ο προϋπολογισμός της οργής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.10.2012 | 07:44
Πρώτη δημοσίευση: 15.10.2012 | 07:44

Τον προϋπολογισμού για το 2013, θα παρουσιάσει η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας τη Δευτέρα, με τον οποίο θα αποκρυπτογραφούνται τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που έχουν οριστεί για τη Λισσαβόνα, μέσω του πακέτου διάσωσης των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο προϋπολογισμός θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίδραση των οργισμένων πορτογάλων, οι οποίοι σχεδιάζουν να διαδηλώσουν μπροστά από το κοινοβούλιο, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και το τέλος της λιτότητας, η οποία έχει προκαλέσει τη χειρότερη ύφεση για την Πορτογαλία, από τη δεκαετία του 1970.

Ο προϋπολογισμός για το 2013 προβλέπει τη ραγδαία και απότομη αύξηση των φορολογικών εσόδων, για να διασφαλιστεί η διάσωση της οικονομίας της χώρας. Όμως μέσω αυτών των φόρων είναι πιθανό οι εργαζόμενοι να στερηθούν δύο ή και τρεις μηνιαίους μισθούς.

Ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ περιέγραψε τις προγραμματισμένες αυξήσεις φόρων ως «τεράστιες».

Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι τα σκληρά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται επίσης περικοπές συντάξεων, φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και υψηλότερη φορολογία στην ακίνητη περιουσία, θα μπορούσε να ωθήσει την Πορτογαλία σε ένα «σπιράλ» προβλημάτων όπως στην Ελλάδα.

Τα μέτρα λιτότητας στον προϋπολογισμό του 2013 ήρθαν μετά την απόσυρση από την κυβέρνηση, εξ' αιτίας των μαζικών αντιδράσεων, του μέτρου της αύξησης των εργατικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση.

Ακόμη και ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας, Καβάκο Σίλβα, επέκρινε εκ προοιμίου τα μέτρα σκληρής λιτότητας του προϋπολογισμού.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι σωστό να ζητείται από μια χώρα να υποβληθεί σε μια διαδικασία προσαρμογής του προϋπολογισμού, για να επιτευχθούν οι στόχοι με κάθε κόστος » έγραψε στην σελίδα του στο Facebook.

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας
  2. Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές! Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές!
  3. Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου! Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου!
  4. Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη
  5. 50.000 δολάρια για το  κεφάλι  του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids] 50.000 δολάρια για το "κεφάλι" του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids]
  6. Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ! Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ!