Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πορτογαλικά μαγειρέματα αλά ..greek statistics

Πορτογαλικά μαγειρέματα αλά ..greek statistics
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2010 | 16:18
Πρώτη δημοσίευση: 21.11.2010 | 16:07

Το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που έχει αναφέρει η κυβέρνηση σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
 

Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο,ηγέτης του Σοσιαλδημοκατικού Κόμματος,τόνισε σήμερα πως τα χρέη των κρατικών εταιριών δεν συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό δημόσιο χρέος, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά στο 82% του ΑΕΠ εφέτος.
 
Σύμφωνα με τον πορτογάλο πολιτικό, το "πραγματικό" δημόσιο χρέος είναι 112% του ΑΕΠ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ, αρκετά πάνω από το στόχο του 7,3% που έχει θέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση για το τέλος του έτους.
 
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν στο παρελθόν απορρίψει ανάλογους ισχυρισμούς μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία ελέγχονται τακτικά από τις Βρυξέλλες.
 
Την περασμένη εβδομλαδα, ο Πάσος Κοέλιο επιβεβαίωσε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα τηρήσει την υπόσχεσή του να επιτρέψει την έγκριση του προϋπολογισμού λιτότητας για το 2011 στην τελική ψηφοφορία της 26ης Νοεμβρίου ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν την Πορτογαλία ως τον επόμενο αδύναμο κρίκο στην ευρωζώνη μετά την Ιρλανδία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο