Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πως ένας υπολογιστής μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη

Πως ένας υπολογιστής μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.10.2012 | 09:40
Πρώτη δημοσίευση: 03.10.2012 | 09:40

Μπορεί να έχει ανακηρυχθεί ως η καλύτερη πόλη του κόσμου, γίνονται όμως και λάθη...

Κυκλοφοριακό έμφραγμα υπέστη η Μελβούρνη από βλάβη στους υπολογιστές του Citylink, που ρυθμίζουν την κίνηση στα τούνελ Burnley και Domain. Τα τούνελ έκλεισαν και σε όλες τις οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στην πόλη δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων. Σε κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί έφθασαν στους προορισμούς τους με καθυστέρηση έως και τέσσερις ώρες.

Πολλοί έχασαν τις πτήσεις τους ακόμα και για το εξωτερικό. Ήταν η πρώτη φορά, που έπαθαν βλάβη οι υπολογιστές του Citylink, στα 13 χρόνια που λειτουργεί, με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη.

Ο πολιτειακός υπουργός Συγκοινωνιών, Τέρι Μάλντερ, χαρακτήρισε το φαινόμενο «απαράδεκτο», ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς και τόνισε ότι είναι απαραίτητο η Μελβούρνη να αποκτήσει και νέα κεντρική οδική αρτηρία που θα συνδέει την ανατολική πόλη με τη δυτική. Κάλεσε, μάλιστα, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή αυτής της αρτηρίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζεφ Κένετ, υποστήριξε ότι για να λυθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Μελβούρνης, θα πρέπει να κατασκευαστεί υπόγειο μετρό.

Διαβάστε επίσης:   Διαδώστε αυτό το άρθρο