Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Πως θα είναι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

REUTERS
REUTERS

Σε τοπίο της βρετανικής εξοχής θα μεταμορφωθεί το Στάδιο στο ανατολικό Λονδίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της 27ης Ιουλίου στην βρετανική πρωτεύουσα, την καλλιτεχνική διέυθυνση της οποίας έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Ντάνι Μπόιλ.

Δέκα χιλιάδες εθελοντές θα συνδράμουν στην αναπαραγωγή παραδοσιακών και ειδυλλιακών σκηνών της βρετανικής εξοχής, με φόντο λειβάδια, ποτάμια και χαρακτηριστικά τοπία όπως ο λόφος του Γκλάστονμπέρι.

Οικογένειες που κάνουν πικ-νικ, αγρότες που καλλιεργούν τη γη, ζώα που βοσκούν (μεταξύ των οποίων 12 άλογα, 3 αγελάδες, 2 κατσίκες, 10 κότες, 10 πάπιες, 9 χήνες, 70 πρόβατα και 3 τσοπανόσκυλα) θα είναι μερικές από τις εικόνες που θα δουν οι θεατές.

Η σκηνή της έναρξης θα ονομάζεται «Πράσινο και Ευχάριστο» όπως αποκάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, εξηγώντας ότι μέσω της τελετής έναρξης επεδίωξε να δημιουργήσει την εικόνα των Βρετανών ως έθνος και όπως τόνισε: «το καλύτερο κομμάτι στην διήγηση αυτής της ιστορίας ήταν η συνεργασία με τους 10000 εθελοντές μας»

Η τελετή- για την οποία ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μπόιλ άντλησε έμπνευση από το έργο του Σαίξπηρ «Τρικυμία»- θα ξεκινήσει με τους ήχους της πιο μεγάλης καμπάνας στην Ευρώπη που ζυγίζει 27 τόνους και θα σημάνει την έναρξη ενός θεάματος στο οποίο όπως αναφέρει το BBC, θα συμμετέχουν 900 παιδιά.

Τα τέσσερα έθνη της Μ. Βρετανίας θα παρουσιαστούν το καθένα με το χαρακτηριστικό εθνικό έμβλημα: το ρόδο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκοτίας, ο ασφόδελος της Ουαλίας και το λινάρι για την Βόρειο Ιρλανδία.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 157 πρόβες και ο Ντάνι Μπόιλ δηλώνει κατάπληκτος από την ανιδιοτελή αφοσίωση των εθελοντών, τους οποίους χαρακτήρισε την «ενσάρκωση του Ολυμπιακού πνεύματος».

Ο προϋπολογισμός της τελετής έναρξης ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια στερλίνες και αναμένεται να την παρακολουθήσουν πάνω ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε