Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πως θα κάνετε τον...τέλειο γάμο!

Πως θα κάνετε τον...τέλειο γάμο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2010 | 08:54
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2010 | 08:54

Θέλετε να έχετε ένα επιτυχημένο γάμο; Έχετε αμφιβολίες αν ο γάμος που σκοπεύεται να κάνετε θα κρατήσει; Μια έρευνα έρχεται να σας λύσει τις απορίες σας.
 

 
Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό. Να έχει ίδιο κοινωνικό-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη σε ποσοστό 27% από αυτόν! Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος "μαθηματικής φόρμουλας" για τον τέλειο γάμο.
 
Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης.
 
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης και έτσι συμβαδίζει πάντως με τη "συνταγή" ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη…! Λέτε;
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο