Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πώς θα λείψετε από τη δουλειά, χωρίς να γίνει αντιληπτό;

Πώς θα λείψετε από τη δουλειά, χωρίς να γίνει αντιληπτό;

Βαριούνται να πάνε στη δουλειά, αλλά πώς θα γίνει να μην γίνει αντιληπτή η απουσία τους; Οι Βραζιλιάνοι γιατροί βρήκαν τη λύση στο πρόβλημά τους.

Πολλοί γιατροί και νοσοκόμες ενός νοσοκομείου του Σάο Πάολο κατάφεραν επί χρόνια να κρύβουν την απουσία από την εργασία τους, αφού κατασκεύασαν ομοιώματα των δαχτύλων τους από σιλικόνη, τα οποία οι συνεργοί τους περνούσαν από τα μηχανήματα βιομετρικού ελέγχου του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να καταγράφονται ως παρόντες.

Το τηλεοπτικό κανάλι Globo μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο μία γιατρός εικονίζεται να καταγράφει την άφιξή της στο νοσοκομείο δίνοντας το δακτυλικό αποτύπωμά της στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, τοποθετεί στο μηχάνημα δύο… δάχτυλα από σιλικόνη, αντίγραφα των χεριών των συναδέλφων της που απουσίαζαν από την εργασία τους.

Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία και αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονταν άλλοι 11 γιατροί και 20 νοσοκόμες του νοσοκομείο του Βασκονσέλος. “Υποστηρίζει ότι είναι αθώα γιατί (οι άλλοι γιατροί) την απειλούσαν ότι η συμμετοχή της ήταν προϋπόθεση για να κρατήσει τη δουλειά της”, είπε ο συνήγορός της, Σελεστίνο Γκόμες Αντούνιες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Band για το σύστημα βιομετρικού ελέγχου ήταν αρμόδιος ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών Ζόρζε Λουίζ Κούρι. Η κόρη του πληρωνόταν εδώ και τρία χρόνια από το νοσοκομείο χωρίς να εργάζεται. Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος πέντε γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι έξι καλύτερες δουλειές στον κόσμο είναι…

Πως θα βρείτε δουλειά στον Καναδά αν είστε έως 35 ετών

Κρήτη: Πλήρωσε πολύ ακριβά την… πρόταση για δουλειά από τη Γερμανία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε