Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πόσο στοίχισε στη Ρώμη η εκλογή νέου Πάπα

Πόσο στοίχισε στη Ρώμη η εκλογή νέου Πάπα

Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο έχει ζητήσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ως έκτακτη ενίσχυση για τα έξοδα που ο δήμος της Αιώνιας Πόλης θα αντιμετωπίσει για την διαδικασία εκλογής του νέου πάπα.

Πρόκειται κυρίως για την οργάνωση της υποδοχής και την εγγύηση της ασφάλειας των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που έχουν συρρεύσει στην ιταλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν την εκλογή του 266ου ποντίφικα. Ο αριθμός των πιστών αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την ημέρα της τελετής ενθρόνισης του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας, της δημοτικής αστυνομίας, της παροχής πρώτων βοηθειών ήδη λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό και 24ωρες βάρδιες επιφυλακής.

Μέχρι αυτή την στιγμή όμως, όπως έκανε γνωστό ο Αλεμάνο, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό. Αιτία, πιθανώς, ο υπηρεσιακός χαρακτήρας της κυβέρνησης, αλλά —όπως υπογραμμίζουν και αρκετοί αναλυτές— η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα.

Λύση αναμένεται να δοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς τα ταμεία της ιταλικής πρωτεύουσας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα τόσο μεγάλο έκτακτο έξοδο.

Δεν λείπουν οι τοπικές πολιτικές προεκτάσεις: τον ερχόμενο Μάιο, η Ρώμη θα εκλέξει νέο δήμαρχο.

Μέρος του κεντροαριστερού τύπου εκτιμά ότι ο Αλεμάνο θα κάνει ότι μπορεί για να «εκμεταλλευτεί» πολιτικά την διεθνή προβολή της διαδικασίας διαδοχής του πάπα Βενέδικτου Ιστ’, ώστε να προσπαθήσει να αυξήσει το ποσοστό της προσωπικής του δημοτικότητας, όπως και της κεντροδεξιάς συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογή Πάπα: Το όνομα του νέου Ποντίφηκα θα είναι…

Αυτοί είναι οι καρδινάλιοι φαβορί για την θέση του Πάπα

Αυτά είναι τα ρούχα του νέου Πάπα! (ΦΩΤΟ)

Πώς να γίνετε Πάπας! (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε