Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πόσο στοίχισε στις ΗΠΑ ο τυφώνας Irene

Πόσο στοίχισε στις ΗΠΑ ο τυφώνας Irene

Η Νέα Υόρκη και τα περίχωρά της ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα Αϊρίν στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν συνολικά τα 5 με 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία EQECAT, που ειδικεύεται στην εκπόνηση προσομοιώσεων κινδύνων και συναφών προβολών (μοντελοποιήσεων).

Το ποσό, το οποίο καλύπτεται από τις ασφάλειες και αφορά ζημιές σε σπίτια, οχήματα και επιχειρήσεις, θα μπορούσε να κυμαίνεται από το 1,5 έως και τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρίας Χοσέ Μιράντα.

Οι ζημίες που καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν με μεγαλύτερη ακρίβεια να κυμανθούν μεταξύ των 200 και των 400 εκατομμυρίων δολαρίων στις πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.

Σύμφωνα με μία άλλη εκτίμηση, εμπειρογνώμονες της Kinetic Analysis, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στις προβλέψεις ζημιών από ακραία φυσικά φαινόμενα, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα Αϊρίν θα μπορούσαν να στοιχίσουν από 6 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά πάσα πιθανότητα περίπου 7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

20 νεκροί και βουλιαγμένες περιοχές απ’ την Irene – Video και Φώτο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε