Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόσος θάνατος πια; 27 οι νεκροί του ναυαγίου στην Τουρκία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πόσος θάνατος πια; 27 οι νεκροί του ναυαγίου στην Τουρκία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι φωτογραφίες και τα video που ακολουθούν είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ. Δυστυχώς όμως είναι ντοκουμέντα ακόμη ενός εγκλήματος. Ενός εγκλήματος με 27 πρόσφυγες νεκρούς στα παράλια της Τουρκίας.

Πρόσφυγες, άνθρωποι που ρίσκαραν τα πάντα για μια καλύτερη ζωή. Και αντ’ αυτής βρήκαν το θάνατο. Ανάμεσα στους 27 νεκρούς πρόσφυγες του ναυαγίου που σημειώθηκε την Τρίτη (05.01.2016) στα ανοιχτά της Τουρκίας είναι και τουλάχιστον τρία παιδάκια. Οι τρεις νέοι Αϊλάν του απέραντου υγρού τάφου που λέγεται Αιγαίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πλαστική βάρκα που είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη για να περάσει πρόσφυγες στη Λέσβο. Όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της. Οι πλειοψηφία των προσφύγων δεν έφτασαν ζωντανοί στη Μυτιλήνη. Λίγα λεπτά μετά τον απόπλου, εξαιτίας των κάκιστων καιρικών συνθηκών, η βάρκα “έσκασε” στα βράχια. Ο απολογισμός, ξανά, τραγικός: 27 νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά.

Η θάλασσα άρχισε να φέρνει άψυχα σώματα σε δυο παραλίες της Τουρκίας. 17 πτώματα βρέθηκαν σε παραλία του Αϊβαλί και άλλα 10 στην περιοχή του Ντίκιλι, σύμφωνα με αξιωματικό της χωροφυλακής στο Reuters. Οι εικόνες συγκλονιστικές. Σοκαριστικές. ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Οι νεκροί φορούσαν ακόμη τα σωσίβιά τους. Δεν τους έσωσαν, δυστυχώς. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων. Τι σημασία έχει από ποια χώρα προέρχονταν;

“Ακούσαμε ένα σκάφος να βυθίζεται και να χτυπάει στα βράχια. Υποθέτω πως αυτοί οι άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να κολυμπήσουν από τα βράχια. Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε ως πολίτες”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ακτοφυλακή και η χωροφυλακή διέσωσαν 12 ανθρώπους από τη θάλασσα και τα βράχια στην ακτογραμμή του Αϊβαλί. Αξιωματούχος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε